FAQ: Produkter

Läs om t.ex. olika grillmodeller, grillgaller och tillbehörsserier.

Vad kännetecknar en brikettgrill från Weber?

Brikettgrillen är perfekt för dig som älskar att laga mat över öppen eld och gärna lägger ner lite extra tid och energi på att få en genuin upplevelse. Brikettgrillen är vår tids moderna eldstad och ger dig en mängd möjligheter att experimentera med direkt och indirekt grillning, rökning, bakning, low and slow-metoden och mycket annat. Många har försökt att kopiera upplevelsen, men det finns bara ett original – Webers klotgrill. Den kännetecknas av:
 

 • Det porslinsemaljerade locket och baljan som håller värmen och inte rostar.
 • De glasförstärkta nylonhandtagen som håller i alla väder.
 • Aluminiumspjället i toppen som garanterar rätt lufttillförsel.
 • Brikett- och grillgallren i stål med beläggning som står emot rost och är enkla att underhålla.
 • Briketthållare/brikettkorgar som håller kol eller briketter på plats på ett enkelt sätt. Om det är hållare eller korgar i grillen beror på grillmodellen.
 • Vissa modeller innehåller det patentskyddade rengöringssystemet One-Touch®, som gör det enkelt att få bort askan.

Här hittar du detaljerad information om var och en av de olika brikettgrill-modellerna.

Vad kännetecknar en gasolgrill från Weber?

Gasolgrillen är perfekt för dig som vill kunna grilla ofta – även när det är ont om tid. Ett tryck på knappen och du är redo att grilla strax därefter. Gasolgrillen är ett utomhuskök som har allt du behöver – och ett stort utbud av extra tillbehör. Det finns en gasolgrill för varje behov – från den praktiska nybörjarmodellen till den professionella lyxmodellen som kan göra även den mest extravaganta grillentusiast grön av avund.
Gasolgrillen kännetecknas av:
 

 • Den solida vagnstommen som garanterar att grillen står stadigt.
 • Droppformen i botten som gör rengöringen lätt och effektiv.
 • Inbyggda Flavorizer® Bars som garanterar en perfekt grillsmak, fördelar värmen och skyddar brännarna mot fettstänk.
 • Den steglösa regleringen av brännarna som garanterar att du får full kontroll över temperaturen.
 • Vissa modeller har så kallade ”värmereflektorer” – särskilda insatser under brännarna som bidrar till att optimera värmefördelningen.
 • Läcker, tidlös design som pryder varje uteplats.

Här hittar du detaljerad information om var och en av de olika gasolgrill-modellerna.

Vad kännetecknar en Weber® Q®-grill?

Q®-grillen är perfekt för dig som lever ett aktivt liv. Med den sportiga gasolgrillen kan du hålla dig i rörelse utan att behöva kompromissa med grillupplevelsen. Med de mindre Q® 1000-modellerna kan du grilla var som helst, när som helst. Q® 2000-serien passar perfekt i båten, i husvagnen eller på balkongen och den stora Q® 3000-serien är en riktig prydnad på terrassen. Kom ihåg att den prisbelönta Weber® Q® även finns som elektrisk grill. Q®-grillen kännetecknas av:
 

 • Att den är klar på kort tid, vilket gör grillen perfekt för vardagsbruk.
 • Locket och baljan i härdat aluminium som gör grillen lätt och värmetålig och smidig att transportera.
 • Tvådelat gjutjärnsgaller som fördelar värmen optimalt och är porslinsemaljerat för att öka hållbarheten och användarvänligheten.
 • Galler med inbyggda Flavorizer® Bars, som garanterar en perfekt grillsmak, fördelar värmen och skyddar brännarna mot fettstänk.
 • Vissa modeller har praktiska sidobord som ger en avlastningsyta för mat och verktyg.
 • Vissa modeller är monterade på en vagn, medan andra kan monteras i efterhand på ett solitt stativ som ger en bra arbetshöjd och ett stabilt underlag för grillen.
 •  

Här kan du läsa detaljerad information om var och en av de olika Weber® Q®-modellerna.

 

Vad är skillnaden på tillbehörskategorierna Weber, Weber Original och Weber Style?

Även om Weber är ett grillvarumärke är Weber mycket mer än bara grillar – Weber är den ultimata grillupplevelsen. Med det i åtanke är tillbehören en minst lika viktig del av upplevelsen som själva grillen och en del som ständigt utvecklas och uppdateras. Tillbehören är indelade i de tre kategorierna Weber, Weber Original och Weber Style.

I kategorin Weber ingår de grundläggande tillbehör och reservdelar som är viktiga för att grillningen ska fungera, såsom stektermometer, skorstenständare, överdrag, grillgaller och Flavorizer Bars.
 
Weber Original omfattar de funktionella tillbehör som hjälper dig att få största möjliga glädje av din grill, såsom rotisseri, grillborste, redskapsset, revbensställ och stekplatta.
 
Weber Style är de exklusiva tillbehör som med fokus på elegant design och optimal funktion gör grillningen till en helhetsupplevelse. Några exempel är salladsbestick, pepparkvarnar, redskapsset, kycklinghållare och röklåda.

Vilka olika grillmodeller har Weber och vilken passar mig bäst?

Det finns fyra grundläggande typer av Weber-grillar, var och en med sina egna fördelar: brikettgrill, gasolgrill, Weber® Q® och elgrill. Tala med din närmaste Weber-återförsäljare, så får du hjälp med att välja grillmodell utifrån dina behov och önskemål.
 
Brikettgrillen är perfekt för dig som älskar att laga mat över öppen eld och gärna lägger ner lite extra tid och energi på att få en genuin upplevelse. Brikettgrillen är vår tids moderna eldstad och ger dig en mängd möjligheter att experimentera med direkt och indirekt grillning, rökning, bakning, low and slow-metoden och mycket annat. Många har försökt att kopiera upplevelsen, men det finns bara ett original – Webers klotgrill.
 
Gasolgrillen är perfekt för dig som vill kunna grilla ofta – även när det är ont om tid. Ett tryck på knappen och du är redo att grilla strax därefter. Gasolgrillen är ett utomhuskök som har allt du behöver – och ett stort utbud av extra tillbehör. Det finns en gasolgrill för varje behov – från den praktiska nybörjarmodellen till den professionella lyxmodellen som kan göra även den mest extravaganta grillentusiast grön av avund.
 
Weber® Q® är perfekt för dig som lever ett aktivt liv. Med den sportiga gasolgrillen kan du hålla dig i rörelse utan att behöva kompromissa med grillupplevelsen. Med de mindre Q® 1000-modellerna kan du grilla var som helst, när som helst. Q® 2000-serien passar perfekt i båten, i husvagnen eller på balkongen och den stora Q® 3000-serien är en riktig prydnad på terrassen. Kom ihåg att den prisbelönta Weber Q även finns som elektrisk grill.

Elgrillen är perfekt för dig som vill grilla på en plats där öppen eld är förbjuden – vilket utesluter både brikettgrill och gasolgrill – t.ex. i tättbebyggda bostadsområden. Här kommer elgrillen som bäst till sin rätt. Det enda som krävs är ett eluttag, så är du igång. Webers elgrillar ingår i Weber® Q®-serien och har därmed samma fördelar som Q®-seriens gasolgrillar i fråga om design, snabbhet och mobilitet. Dessutom förbrukar de endast 2,2 kW per timme.

Vilket galler ska jag välja – gjutjärn, porslinsemaljerat eller rostfritt?

De olika grillgallren har alla sina fördelar. I grund och botten handlar det om personlig smak. Gjutjärnsgaller håller värmen bättre, porslinsemaljerade galler är enklare att rengöra medan rostfria galler oftast håller längre. Gemensamt för alla tre är dock att de gör perfekta grillmönster på maten och att de kräver minimalt med underhåll.

Det är viktigt att komma ihåg att ett grillgaller är ett bruksföremål som sannolikt inte håller under grillens hela livslängd. Rengör alltid gallret med en grillborste efter användning. Smörj också in grillgallret både före och efter grillning, så att maten släpper lättare. Använd aldrig olivolja, utan en neutral matolja som du applicerar med hjälp av en bit hushållspapper och en grilltång. Det enklaste är dock att använda Webers BBQ-oljespray innan du lägger på maten, så slipper du bli kladdig om fingrarna. När du har grillat färdigt och har borstat gallret rent är det alltid en god idé att använda Webers särskilda skyddsolja för grillgaller. I motsats till matolja tränger den nämligen in i gallret och skyddar det, vilket är extra bra om grillen inte ska användas under en tid. Det underlättar också rengöringen framöver. Oljan är dessutom 100 % naturlig, vilket innebär att du inte behöver diska av gallret nästa gång du ska grilla. Följer du de här råden kan grillgallret hålla i många år.