En
helt ny
grillvärld

0

Funktioner


Summit™ kolgrill är full av spännande funktioner som gör din grillupplevelse enkel och rolig – och ger perfekta gastronomiska resultat!

 

Klicka på de röda prickarna och bekanta dig med funktionerna du bör känna till.

1

LUFTISOLERAT
LOCK OCH BALJA MED DUBBLA VÄGGAR


Eftersom luft isolerar bra bidrar de dubbla väggarna i locket och baljan till en jämn temperatur under tillagningen. Det minskar även åtgången av bränsle.

2

RAPIDFIRE®
LOCKSPJÄLL


När luftspjället i locket är helt öppet fungerar det som en inbyggd skorstenständare som gör att det går snabbare att tända grillen. Genom att reglera spjället kan du öka luftflödet för att snabbt höja temperaturen och har alltid full kontroll över temperaturnivån.

3

TERMOMETER
I LOCKET


Med den uppgraderade, inbyggda termometern i locket får du snabbt och enkelt överblick över de rekommenderade temperaturintervallen, till exempel för att röka mat.

4

GÅNGJÄRNSFÖRSETT LOCK
SOM ÄR LÄTT ATT ÖPPNA


Kombinationen av gångjärn och fjäder gör det lätt att öppna och stänga locket med bara en hand på det slitstarka och eleganta handtaget.

5

ALUMINIUMSKIKT
I LOCKET


På insidan av locket finns ett aluminiumskikt. Materialvalet gör locket lättare att lyfta, samtidigt som det ger optimala värmeförhållanden inuti grillen – aluminium är nämligen bra på att leda och reflektera värme.
Lockets tätning består av rostfritt stål för extra hållbarhet och bidrar också till optimal isolering.

6

SNAP-JET™
GASTÄNDNING


En bekväm funktion som gör det snabbt och enkelt att tända grillen. Tryck in och vrid reglaget så tänder gasolen briketterna/kolet inom 15 minuter.

7

GOURMET BBQ SYSTEM™
I ROSTFRITT STÅL UPPFÄLLBART GRILLGALLER


Ta bort den löstagbara mittsektionen av det 61 cm stora grillgallret så kan du sätta in någon av de många olika GBS™-insatserna. Med tillbehör som wok, gjutjärnsfat, stekgryta, gjutjärnsgaller m.m. finns det inga gränser för vad du kan laga på grillen.

8

UPPFÄLLBAR
VÄRMESPRIDNINGSPLÅT


Genom att reflektera bort värmen från maten bidrar den luftisolerade rostfria stålplattan till att hålla en låg och jämn temperatur i grillen – perfekt för mat med lång tillagningstid eller vid rökning och bakning.

9

ONE-TOUCH™
RENGÖRINGSSYSTEM


Med de tre bladen sopar du lätt ner askan i askfångaren i ett enda handgrepp och tömmer den enkelt. Ikonerna gör det tydligt hur spjällen är inställda.

A: Stängt spjäll (inget luftflöde alls genom grillen – används när du vill släcka grillen.)
B: Inställning för rökning/low & slow (se nedan)
C: Öppet spjäll (fullt luftflöde genom grillen – rekommenderas vid vanlig matlagning).

10

FUNKTION FÖR RÖKNING
LOW & SLOW


Det nya rökläget på rengöringssystemet One-Touch™ gör det lätt att få rätt luftflöde när du röker mat. Placera reglaget vid rökikonen så håller spjället exakt det minimala luftflöde som behövs för att hålla grilltemperaturen i rökläge. Tillsammans med spridningsplåten förvandlar den här funktionen din grill till en rökgrill med optimalt luftflöde. Perfekt för mat som ska tillagas vid låg temperatur i mer än 3–4 timmar.

11

BRIKETTGALLER
MED TVÅ LÄGEN


Brikettgallret kan placeras i två olika höjdlägen och ger dig flexibilitet oavsett om du röker maten eller tillagar den low and slow, grillar på indirekt värme eller grillar på hög, direkt värme. Vid direkt och indirekt grillning ska brikettgallret placeras i det övre läget. Vid rökning sätts brikettgallret i det nedre läget.

12

UNIK
KLOTGRILLSFORM


Grillens form gör att den kan fungera som en ugn där värme överförs till maten genom luften. Den djupa baljan ger optimalt utrymme för brikettgallret som kan placeras i två olika lägen för olika typer av grillning.

13

FÖRVARINGSGALLER


Grillen har ett hållbart galler längst ner som ger extra förvaringsutrymme för grillredskap, t.ex. spridningsplåten och gjutjärnsfatet eller gjutjärnsgallret till Gourmet BBQ System™ och andra föremål som är bra att ha inom räckhåll när man grillar.

14

REVBENSHÅLLARE


Den rostfria revbenshållaren gör det enkelt att laga flera revbensspjäll på samma gång på Summit™ kolgrill. Genom att sätta spjällen på höjden i hållaren ökar du grillkapaciteten. Rymmer upp till fyra stora rack med revbensspjäll. Säljs separat.

15

EXPANSIONSHYLLA


Den här rostfria expansionshyllan ger ännu mer grillyta (56 x 30,5 cm) på din Summit™ kolgrill genom att utnyttja utrymmet på höjden i grillen. Benen kan fällas för enkel förvaring så att hyllan tar mindre plats när den inte används. Benen låses fast för stabilitet. Utrymmet under hyllan är 14 cm. Säljs separat.

16

BRIKETTRAKA


Den här rostfria brikettrakan är ett säkert sätt att flytta de heta briketterna och/eller flis i grillen. Specialdesignad med ett ca 53 cm långt handtag för bekväm användning med Summit™ kolgrill. Bladet är vinklat 115 grader för bästa möjliga effekt. Säljs separat.

17

GRILLÖVERDRAG


Specialdesignat premiumöverdrag utformat för att skydda Summit™ kolgrill mot väder och vind. Överdraget är UV-beständigt, andas och är vattentätt för att hålla grillen torr. Säljs separat.

Hitta en återförsäljare av
Weber® Summit™ Charcoal Grill


Lindarn´n i Åsa Åsa Stationsväg 95 439 51 Åsa Hitta en återförsäljare

Sommarboden Falsterbovägen 76 236 51 Höllviken Hitta en återförsäljare

Fredells Byggvaruhus Sickla Allé 2-4 131 24 Nacka Hitta en återförsäljare

Alla grillmetoder
i en grill


Summit™ Charcoal Grill är ingen vanlig grill. Dess avancerade funktioner och innovativa design gör att du kan grilla eller röka enkelt och smidigt. Snap-Jet™-tändningen och det vikbara grillgallret är bara två av finesserna som gör att det nu är enklare och roligare än någonsin att grilla. Summit™ kolgrill fungerar lika bra för alla grillmetoder: för direkt och indirekt grillning såväl som för rökning och bakning.

DIREKT
VÄRME


Att grilla med direkt värme betyder att den tända kolen ligger alldeles under maten. Summit™ Charcoal Grill är perfekt när du grillar över direkt värme eftersom du kan placera brikettgallret i två olika höjdlägen. Det gör att du kan se till att det blir extremt varmt på grillgallret när det behövs. När maten hamnar nära briketterna får den en perfekt grillyta precis som på restaurang.

Om du vill öka temperaturen i grillen justerar du lockspjället så att mer luft kan cirkulera i grillen. Om du i stället vill sänka temperaturen stänger du lockspjället tills grillen har nått önskad temperatur.

INDIREKT
VÄRME


Att grilla på indirekt värme betyder att maten inte är placerad direkt över värmekällan, eller att den skärmas av från värmen. Summit™ Charcoal Grill är perfekt till indirekt grillning. Brikettkorgarna™ gör det lätt att arrangera briketterna för indirekt grillning och den unika klotgrillsformen ger optimalt utrymme för luften att cirkulera runt maten på gallret. Locket reflekterar värmen, vilket optimerar tillagningen, och brikettgallret kan placeras i två olika höjdlägen.

Om du vill öka temperaturen i grillen justerar du lockspjället så att mer luft kan cirkulera i grillen. Om du i stället vill sänka temperaturen stänger du lockspjället tills grillen har nått önskad temperatur.

RÖKNING


Att röka mat innebär att man tillagar den på låg temperatur under lång tid. Det kallas även ”low & slow-metoden”. Den nya spjällinställningen för rökning/low and slow ger minimalt luftflöde, samtidigt som spridningsplåten riktar värmen bort från maten. Det gör att Summit™ Charcoal Grill kan hålla en låg och jämn temperatur när maten ska tillagas länge – utan vattenkar.

Om du vill öka temperaturen i grillen justerar du lockspjället så att mer luft kan cirkulera i grillen. Om du i stället vill sänka temperaturen stänger du lockspjället tills grillen har nått önskad temperatur.

BAKNING


Din Summit™ Charcoal Grill är perfekt att använda om du vill baka härligt gott bröd, tårtor, pizza och paj. Grillen är tillräckligt rymlig för att luften ska kunna cirkulera jämnt runt bakverket samtidigt som spridningsplåten reflekterar och ger en jämn värme.

Om du vill öka temperaturen i grillen justerar du lockspjället så att mer luft kan cirkulera i grillen. Om du i stället vill sänka temperaturen stänger du lockspjället tills grillen har nått önskad temperatur.

Allt i ett
DIREKT VÄRME
INDIREKT VÄRME
RÖKNING
BAKNING

Pommes Anna

  • personer: 4
  • Ingredienser:

    8 bakpotatisar
    2 gula lökar
    100 g smör
    salt
    peppar

  • Redskap: Ugnsfast form eller GBS™ kycklinghållare

  • Förberedelser: 30 min.
  • Tillagning: 40 min.
  • Grillmetod: Indirekt
  • Svårighetsgrad: Medelsvårt
  • Grilltemperatur: 200 °C

I köket

1. Skala och skölj potatisen och skiva den tunt. Skala och hacka löken fint. Smält smöret. Vänd potatisskivorna i det smälta smöret tillsammans med löken. Salta och peppra.

2. Fäst bägaren på kycklinghållaren och klä formen invändigt med bakplåtspapper. Lägg potatisskivorna i lager i kycklinghållaren. Salta och peppra försiktigt mellan lagren.

Vid grillen

1. Gör grillen klar för grillning över indirekt värme (se sidan XX). Det behövs en och en halv måttskål Weber®-briketter för att grillen ska få en temperatur på 200 °C.

2. Placera GBS™-kycklinghållaren i gallret och lägg på locket på grillen. Tillaga potatisen i 40–45 minuter tills den är mjuk.

Tips

Find flere kartoffelopskrifter

Biffchili med majsbröd, crème fraiche och jordnötter

  • personer: 6
  • Ingredienser:

    1,5 kg nötkött, t.ex. nötbog
    3 stora gula lökar
    5 vitlöksklyftor
    3 msk olja
    1 msk paprikapulver
    200 g tomatpuré
    1,2 kg krossade tomater
    1,2 kg vita bönor
    200 g gorgonzola
    250 ml vatten
    sambal oelek
    salt
    peppar

  • Redskap: GBS® stekgryta

  • Förberedelser: 30 min.
  • Tillagning: Ca. 90 min.
  • Grillmetod: Direkt/Indirekt
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Grilltemperatur: 220 °C

I köket

1. Ta bort fett och senor från köttet. Skär det i tärningar på 2 cm.

2. Skala och hacka löken fint. Skala och pressa vitlöken.

Vid grillen

1. Förbered grillen för direkt värme (se sidan XX) men sätt brikettgallret i det nedre läget. Använd brikettkorgarna så blir det lätt att växla till indirekt grillning. Det går åt knappt två måttskålar Weber®-briketter för att få upp grillen till 200–220 °C.

2. Sätt stekgrytan i gallret, lägg på locket på grillen och låt grytan bli varm.

3. Fyll på olja i den heta stekgrytan. Bryn köttet när oljan är varm. Tillsätt lök och vitlök och stek i några minuter utan att det får färg.

4. Tillsätt paprikapulver och tomatpuré, rör om tills det är jämnt fördelat.

5. Lyft bort stekgrytan från gallret och flytta brikettkorgarna så att du kan grilla på indirekt värme.

6. Sätt tillbaka stekgrytan i gallret och tillsätt krossade tomater, vita bönor och vatten. Lägg på locket på grytan och stäng locket på grillen. Låt sjuda i cirka 45 minuter tills köttet är mört, rör ofta. Tillsätt osten och rör om när det är 15 minuter kvar av tillagningen.

7. Krydda med sambal oelek, salt och peppar.

9. Servera med majsbröd, crème fraiche och salta jordnötter.

Tips

Tillsätt mer vatten om chilin blir för tjock.

Om du vill går det bra att använda köttfärs i stället för nötbog.

Majsbröd

  • personer: 8
  • Ingredienser:

    250 ml vetemjöl
    1 msk bakpulver
    250 ml grovt majsmjöl
    250 ml mjölk
    50 g rumsvarmt smör
    2 ägg
    2 tsk salt
    Olja till att smörja formarna

  • Redskap: Muffinsplåt

  • Förberedelser: 30 min.
  • Tillagning: Ca. 15 min.
  • Grillmetod: Indirekt
  • Svårighetsgrad: Medelsvårt
  • Grilltemperatur: 220 °C

I köket

1. Lägg alla ingredienserna i en skål och rör till en jämn smet.

2. Pensla formarna med olja och fyll dem till hälften med smet så att brödet har plats att jäsa under gräddningen.

Vid grillen

1. Gör grillen klar för bakning (se sidan XX). Det behövs ungefär 2 måttskålar Weber®-briketter för att få en temperatur på 220–230 °C.

2. Ställ muffinsplåten med majsbrödssmet mitt på gallret, direkt ovanför spridningsplåten. Grädda i 15 minuter. Kontrollera om brödet är klart genom att sticka i det med en liten kniv. Om ingen smet fastnat på bladet när du drar ut det är brödet färdiggräddat. Låt stå i 5 minuter före servering.

Krispig fläsklägg med krämig pepparrotssås

  • personer: 4
  • Ingredienser:

    2 kg fläsklägg (2 st på 1 kg var)
    12 schalottenlökar
    3 morötter
    1/4 rotselleri
    det gröna från 1 purjolök
    färsk pepparrot
    5 kvistar timjan
    25 g smör
    750 ml kycklingbuljong
    150 ml vispgrädde
    salt
    peppar
    majsmjöl till redning om det behövs

  • Redskap: GBS® stekgryta

  • Förberedelser: 40 min.
  • Tillagning: 2-3 timer
  • Grillmetod: Direkt/Indirekt
  • Svårighetsgrad: Svårt
  • Grilltemperatur: 220 °C

I köket

1. Skåra ett stort rutnät i skinnet på fläskläggen.

2. Skala schalottenlökarna. Tvätta och skala morötter och rotselleri. Skär dem och den tvättade purjolöken i grova bitar på 2 x 2 cm.

3. Skala pepparroten och riv den fint.

Vid grillen

1. Förbered grillen för direkt värme (se sidan XX) men sätt brikettgallret i det nedre läget. Använd brikettkorgarna så blir det lätt att växla till indirekt grillning. Det behövs knappt två måttskålar Weber®-briketter för en temperatur på 200–220 °C.

2. Sätt stekgrytan i gallret, stäng locket och värm upp i 5–10 minuter.

3. Smält smöret i den varma stekgrytan. Lägg i grönsakerna, hel schalottenlök och timjankvistar och stek i cirka 3 minuter utan att det tar färg.

4. Lyft bort stekgrytan från gallret och flytta brikettkorgarna så att du kan grilla på indirekt värme.

5. Sätt tillbaka stekgrytan i gallret och lägg fläskläggen ovanpå grönsakerna. Tillsätt kycklingbuljong och lägg på locket på stekgrytan. Låt sjuda i 2–2½ timme eller tills fläskläggen har en innertemperatur på ca 90 °C.

6. Ta upp fläsklägg och grönsaker ur stekgrytan och häll av all vätska. Strö salt på svålen.

7. Häll grädden i stekgrytan och låt koka upp. Krydda med salt, peppar och pepparrot. Red till önskad konsistens och tillsätt grönsakerna. Lyft av stekgrytan och ställ åt sidan tills det ska serveras med fläskläggen.

8. Låt temperaturen i grillen stiga till 230–240 °C. Lägg köttet på gallret när det blivit riktigt hett. Det ska ligga på i ungefär 20 minuter. Titta till det med jämna mellanrum så att det inte blir bränt.

9. Lyft av fläskläggen från grillen. Värm på såsen och grönsakerna medan köttet vilar. Servera köttet rykande varmt, till exempel med ugnsstekt småpotatis.

Tips

Du kan tillsätta mer buljong om grytan blir för torr.

Puffplättar med jordgubbspuré

  • personer: 18
  • Ingredienser:

    500 g vetemjöl
    40 g rörsocker
    1 tsk salt
    2 tsk bikarbonat
    4 ägg
    500 ml mjölk
    500 ml vispgrädde
    ca 200 g smör till stekning

    Jordgubbspuré
    250 g mogna jordgubbar
    100 ml vatten
    50 ml socker
    frön från ½ vaniljstång
    lite citronsaft

  • Redskap: GBS® munkpanna

  • Förberedelser: 30 min.
  • Tillagning: 30 min.
  • Grillmetod:
  • Svårighetsgrad: Medelsvårt
  • Grilltemperatur: 200 °C

I köket

1. Häll mjöl, rörsocker, salt och bakpulver i en skål.

2. Rör sedan ner ägg, mjölk och grädde och vispa med elvisp tills smeten är jämn och det inte finns några klumpar. Häll smeten i en tillbringare.

3. Skölj och snoppa jordgubbarna. Häll vatten, socker och vaniljfrön i en kastrull och låt koka upp. Häll över i en skål och ställ i kylskåpet. Mixa den kalla sockerblandningen och jordgubbarna till en slät puré. Tillsätt citronsaft efter smak. Ställ i kylen.

Vid grillen

1. Förbered grillen för direkt värme (se sidan XX) men sätt kolgallret i det nedre läget. Det behövs 1–1½ måttskålar Weber®-briketter.

2. Placera munkpannan i gallret och värm upp den med locket på.

3. Lägg lite smör i varje hål och fyll på med smet till tre fjärdedelar. Grädda puffplättarna lite med locket på. Vrid dem 90 grader med en liten gaffel eller ett spett när de är gyllene på ytan. Tillsätt lite mer smet och ge puffplättarna några minuter till. Vrid dem slutligen hela varvet runt. Grädda i ytterligare 3–5 minuter tills de är gyllene runt om. Vänd ofta under tiden. Servera med jordgubbspuré.

Få det
exklusiva

gåvopaketet

Du som köper nya Summit™ kolgrill har möjlighet att få ett exklusivt gåvopaket. Paketet innehåller ett välkomstbrev, en inspirerande kokbok i begränsad upplaga och en voucher till en Summit Charcoal Grillkurs på Weber CBW (värde 499kr). Det enda du behöver göra är att registrera serienumret på din nya Summit™ kolgrill under ditt Weber-ID.

REGISTRERA DIG NU